Tel. +46 105-835 001

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.6 av 5 stjärnor på Trustpilot

Födelsedagsgåvan till drottning Margrethe

Vi är stolta över att vi har valts till leverantör av färdighäck till drottning Margrethes äventyrliga perennträdgård på Fredensborgs slott i Danmark. Drottningen fick trädgården på sin 75-årsdag, en vacker och färgrik gåva från folketinget.

PRIMA FÆRDIG HÆK bøg plantet hos dronningen

650 PRIMA FÄRDIG HÄCK® i bok flyttar in hos majestäten på Fredensborgs slott i Danmark.

 

Dronningen får PRIMA FÆRDIG HÆK

Vi är stolta över att vi har valts till leverantör av färdighäck till drottning Margrethes äventyrliga perennträdgård på Fredensborgs slott i Danmark. Drottningen fick trädgården på sin 75-årsdag, en vacker och färgrik gåva från folketinget. Perennträdgården planeras i samarbete mellan majestäten och den danska slotts- och kulturegendomsstyrelsen. Planen för perennträdgården utgår från fasangårdsanläggningen som låg i Frederiksborgs slottsträdgård på 1700-talet och som i dag utgör den del av trädgården dit offentligheten har tillgång varje år i juli och augusti. Trädgården kommer att delas in i fyra tematrädgårdar med olika uttryck och blomstringshöjdpunkter. Vi ser fram emot att se slutresultatet och inte minst emot att få följa med när den vackra boken slår ut i majestätiska ramar.

Vi delar drottningens tycke för bokhäckar

Vanlig bok anses vara Danmarks nationalträd, och just bokplantan är också en av favoriterna när man väljer en häck. Under de sista 10 – 15 åren har bokhäcken blivit minst lika populär som den allmänt kända ligusterhäcken. En bokhäck utstrålar klass och känsla för design, när landskapsarkitekten klassificerar de olika häckplantevalen.

I april tävlar hela Danmark om att se vilken bok som slår ut först, vilket inte är så konstigt. Det är ju faktiskt riktigt trevligt att vara med när de första långa och spetsiga knopparna till slut öppnar sig och ett helt hopknycklat boklöv vecklar ut sig. Under de första veckorna är löven silkeslena och lättuggade, men snart blir de hårda och träaktiga. Nya skott bryter fram hela sommaren och ger bokhäcken ett närmast jungfruligt utseende. När hösten sedan kommer vissnar löven, men de sitter kvar hela vintern och ger häcken ett brunt och fint uttryck. Först när de nya löven börjar komma igen försvinner de sista bruna vissna löven.

Dronningen får PRIMA FÆRDIG HÆK

HÄR kan du titta på färdighäcken i Bok

Nyheter

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel fredag d. 5 april 2024

Fördelar och nackdelar med en lagerhägg

Planterende

Artikel onsdag d. 12 april 2023

KOM IHÅG-LISTA

3 saker du ska vara särskilt uppmärksam på före och efter plantering.
Sådan vander du din hæk

Artikel fredag d. 31 mars 2023

Bevattningsguide – lär dig hur du vattnar din häck ordentligt

Vatten är nyckeln till att lyckas med sin färdighäck. Det är viktigt att du är noga med vattningen av din häck de första två åren. Läs här vad du behöver göra för att lyckas med vattningen av din häck.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 februari 2023

Guide för färdighäck

Färdighäck är inte bara färdighäck. I denna artikel kan du läsa tre viktiga och goda räd till, hur du hånar en kvalitetsfärdighäck.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plantera i vinterkylan

"Kan du plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK under vintermånaderna?" Det korta svaret är ja - och det finns många bra fördelar med det. I den här artikeln hittar du svaret på varför du enkelt kan plantera vår färdighäck vid denna tid på året - även i frostigt väder.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 20 april 2022

Bokhäck – en absolut häckfavorit

Bok är en av de populäraste häckarna i vårt sortiment. Därför upplever vi också att många av de frågor vi får handlar om skötsel och hantering av bok, priset på en bokhäck samt när man kan plantera bokhäcken.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel tisdag d. 4 januari 2022

Ekonomisk vinst vid etablering av PRIMA FÄRDIG HÄCK

CARSTEN KNUDSEN A/S valde att etablera en fullfjädrad färdig häck istället för att plantera de klassiska små tunna häckpinnarna i slutet av projektet. Det gjorde att de sista 7 av 20 exklusiva hyresbostäder byggda i RYNKEBY HUSE hyrdes ut mycket snabbt. Läs här varför
Bøg - fagus sylvatica

Artikel söndag d. 12 december 2021

5 bra anledningar till att du bör välja bok eller avenbok

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg Vinter Premium

Artikel fredag d. 5 oktober 2018

Trädgårdsmästaren rekommenderar – avenbok ‘Vinter Premium’

Avenbok har många fördelar som gör det till ett särskilt populärt val av häck. I den här artikeln ger vi dig 4 bra skäl att välja avenbok.
Færdighæk plantes

Artikel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut din trädgårdsdröm

Du behöver inte ha gröna fingrar för att plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK - läs här hur enkelt det är att skapa vackra, harmoniska häckramar med en ny fullvuxen kvalitetshäck från PRIMA FÄRDIG HÄCk.