Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.3 av 5 stjärnor på Trustpilot

Trädgårdsmästaren rekommenderar – avenbok ‘Vinter Premium’

Avenbok har många fördelar som gör det till ett särskilt populärt val av häck. I den här artikeln ger vi dig 4 bra skäl att välja avenbok.

Avnbøg Vinter Premium

4 bra anledningar att välja den starka avenboken 'Vinter Premium'

Många är mycket förtjusta i den snygga, gröna bokhäcken. Orsaken till att den är så populär är bland annat den lugnande och friska, gröna häckytan men även bokhäckens utmärkta avskärmningsförmåga i princip året om. Avenbok, som påminner mycket om boken, har i många år fått stå tillbaka lite för den nationella häckälsklingen. Men den snygga, nordiska avenboken är nu bland favoriterna när vi tar pulsen på efterfrågan på PRIMA FÄRDIG HÄCK®.

Skandinavien har med andra ord fått upp ögonen för avenbokens många fördelar, och häcken har upplevt en ny nordisk renässans på senare år vilket det finns det många goda skäl till. Därför har våra trädgårdsmästare utsett avenbok 'Vinter Premium' till Månadens färdighäck. I det följande lyfter vi fram avenbokens egenskaper som gör det synnerligen enkelt för häckägare att lyckas med sin nya häck, både vad gäller häckplantans härdighet och sjukdomsfria historia

Avnbøghæk

1. Avenboken 'Vinter Premium' skyddar mot insyn i princip året runt

Precis som boken står avenboken grön och fin redan tidigt under våren då de första gröna skotten tittar fram. Avenboken 'Vinter Premium' behåller sina blad långt in på vintern och det betyder att häcken också skyddar mot insyn i trädgården när de varma och gyllene höstfärgerna pryder häcken. Skillnaden på avenbok och bok är att avenboken fäller sina blad mer ”pö om pö” än boken som fäller alla sina blad på en gång.

2. Avenbok är säker i etableringsfasen

Vi upplever i princip aldrig några problem eller reklamationer för avenbok enligt vår växtgarantistatistik där vi håller koll på hur häckplantorna trivs i hela Danmark. Växtgarantin är en trygghetsgaranti som alla kunder får när de köper PRIMA FÄRDIG HÄCK®; vi levererar utan kostnad en likvärdig planta om en planta – mot förmodan – inte växer som den ska. Avenboken är en stark, stabil och mycket tålig häck som klarar både lerhaltig jord och stark vind. Detta säkerställer en lyckad etablering.

3. Avenbok får inga löss

Avenbok angrips i mycket mindre utsträckning av löss än boken gör. Väljer du avenbok får du således en frisk och underhållsfri häck som inte kräver någon extra uppmärksamhet eller omsorg.

4. Avenbokens blad förmultnar lätt och blåser inte omkring som bokhäckens gör.

Avenbokens blad är lätta och mjuka och därför tar det inte så lång tid för dem att förmultna. Detta argument talar starkt för avenbok då många tycker att det är tröttsamt och irriterande att lägga tid på att kratta löv i en hektisk vardag.

Beställ den starka, friska avenboken 'Vinter Premium' HÄR

Carpinus betulus

Nyheter

Blærespiræa Diabolo

Nyheter torsdag d. 4 februari 2021

Den populära smällspirea ’Diabolo’

Trenden är tydlig: smällspirea Diabolo har tillsammans med blodbok blivit ett allt mer populärt häckalternativ. Att den ökar i popularitet beror till stor del på dess karakteristiskt mörka och vackra bordeauxfärgade bladverk som håller sig fint ända fram till vintern

Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Nyheter tisdag d. 1 december 2020

Plantera i vinterkylan

“Kan du plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK under vintermånaderna?” Det korta svaret är ja – och det finns många bra fördelar med det. I den här artikeln hittar du svaret på varför du enkelt kan plantera vår färdighäck vid denna tid på året – även i frostigt väder.

Planterende

Nyheter torsdag d. 5 november 2020

KOM IHÅG-LISTA

3 saker du ska vara särskilt uppmärksam på före och efter plantering.

Færdighæk plantes

Nyheter onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut din trädgårdsdröm

Du behöver inte ha gröna fingrar för att plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK – läs här hur enkelt det är att skapa vackra, harmoniska häckramar med en ny fullvuxen kvalitetshäck från PRIMA FÄRDIG HÄCk.

bøgehæk PRIMA FÆRDIG HÆK

Nyheter fredag d. 22 september 2017

Guide för färdighäck

Färdighäck är inte bara färdighäck. I denna artikel kan du läsa tre viktiga och goda räd till, hur du hånar en kvalitetsfärdighäck.

Færdighæk plantes

Nyheter måndag d. 5 juni 2017

5 bra anledningar att välja PRIMA FÄRDIG HÄCK

Fullvuxen HÄCK och privatliv med ett ‘klick’. PRIMA FÄRDIG HÄCK låter dig hoppa över de många år av väntetid det tar att odla en fullvuxen kvalitetshäck

PRIMA FÆRDIG HÆK bøg plantet hos dronningen

Nyheter onsdag d. 29 april 2015

Födelsedagsgåvan till drottning Margrethe

Vi är stolta över att vi har valts till leverantör av färdighäck till drottning Margrethes äventyrliga perennträdgård på Fredensborgs slott i Danmark. Drottningen fick trädgården på sin 75-årsdag, en vacker och färgrik gåva från folketinget.