Tel. +46 105-835 001

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.8 av 5 stjärnor på Trustpilot

Trädgårdsmästaren rekommenderar – avenbok ‘Vinter Premium’

Avenbok har många fördelar som gör det till ett särskilt populärt val av häck. I den här artikeln ger vi dig 4 bra skäl att välja avenbok.

Avnbøg Vinter Premium

4 bra anledningar att välja den starka avenboken 'Vinter Premium'

Många är mycket förtjusta i den snygga, gröna bokhäcken. Orsaken till att den är så populär är bland annat den lugnande och friska, gröna häckytan men även bokhäckens utmärkta avskärmningsförmåga i princip året om. Avenbok, som påminner mycket om boken, har i många år fått stå tillbaka lite för den nationella häckälsklingen. Men den snygga, nordiska avenboken är nu bland favoriterna när vi tar pulsen på efterfrågan på PRIMA FÄRDIG HÄCK®.

Skandinavien har med andra ord fått upp ögonen för avenbokens många fördelar, och häcken har upplevt en ny nordisk renässans på senare år vilket det finns det många goda skäl till. Därför har våra trädgårdsmästare utsett avenbok 'Vinter Premium' till Månadens färdighäck. I det följande lyfter vi fram avenbokens egenskaper som gör det synnerligen enkelt för häckägare att lyckas med sin nya häck, både vad gäller häckplantans härdighet och sjukdomsfria historia

Avnbøghæk

1. Avenboken 'Vinter Premium' skyddar mot insyn i princip året runt

Precis som boken står avenboken grön och fin redan tidigt under våren då de första gröna skotten tittar fram. Avenboken 'Vinter Premium' behåller sina blad långt in på vintern och det betyder att häcken också skyddar mot insyn i trädgården när de varma och gyllene höstfärgerna pryder häcken. Skillnaden på avenbok och bok är att avenboken fäller sina blad mer ”pö om pö” än boken som fäller alla sina blad på en gång.

2. Avenbok är säker i etableringsfasen

Vi upplever i princip aldrig några problem eller reklamationer för avenbok enligt vår växtgarantistatistik där vi håller koll på hur häckplantorna trivs i hela Danmark. Växtgarantin är en trygghetsgaranti som alla kunder får när de köper PRIMA FÄRDIG HÄCK®; vi levererar utan kostnad en likvärdig planta om en planta – mot förmodan – inte växer som den ska. Avenboken är en stark, stabil och mycket tålig häck som klarar både lerhaltig jord och stark vind. Detta säkerställer en lyckad etablering.

3. Avenbok får sällan löss

Avenbok angrips i mycket mindre utsträckning av löss än boken gör. Väljer du avenbok får du således en frisk och underhållsfri häck som inte kräver någon extra uppmärksamhet eller omsorg.

4. Avenbokens blad förmultnar lätt och blåser inte omkring som bokhäckens gör.

Avenbokens blad är lätta och mjuka och därför tar det inte så lång tid för dem att förmultna. Detta argument talar starkt för avenbok då många tycker att det är tröttsamt och irriterande att lägga tid på att kratta löv i en hektisk vardag.

Beställ den starka, friska avenboken 'Vinter Premium' HÄR

Carpinus betulus

Nyheter

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel fredag d. 5 april 2024

Fördelar och nackdelar med en lagerhägg

Planterende

Artikel onsdag d. 12 april 2023

KOM IHÅG-LISTA

3 saker du ska vara särskilt uppmärksam på före och efter plantering.
Sådan vander du din hæk

Artikel fredag d. 31 mars 2023

Bevattningsguide – lär dig hur du vattnar din häck ordentligt

Vatten är nyckeln till att lyckas med sin färdighäck. Det är viktigt att du är noga med vattningen av din häck de första två åren. Läs här vad du behöver göra för att lyckas med vattningen av din häck.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 februari 2023

Guide för färdighäck

Färdighäck är inte bara färdighäck. I denna artikel kan du läsa tre viktiga och goda räd till, hur du hånar en kvalitetsfärdighäck.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plantera i vinterkylan

"Kan du plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK under vintermånaderna?" Det korta svaret är ja - och det finns många bra fördelar med det. I den här artikeln hittar du svaret på varför du enkelt kan plantera vår färdighäck vid denna tid på året - även i frostigt väder.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 20 april 2022

Bokhäck – en absolut häckfavorit

Bok är en av de populäraste häckarna i vårt sortiment. Därför upplever vi också att många av de frågor vi får handlar om skötsel och hantering av bok, priset på en bokhäck samt när man kan plantera bokhäcken.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel tisdag d. 4 januari 2022

Ekonomisk vinst vid etablering av PRIMA FÄRDIG HÄCK

CARSTEN KNUDSEN A/S valde att etablera en fullfjädrad färdig häck istället för att plantera de klassiska små tunna häckpinnarna i slutet av projektet. Det gjorde att de sista 7 av 20 exklusiva hyresbostäder byggda i RYNKEBY HUSE hyrdes ut mycket snabbt. Läs här varför
Bøg - fagus sylvatica

Artikel söndag d. 12 december 2021

5 bra anledningar till att du bör välja bok eller avenbok

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Færdighæk plantes

Artikel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut din trädgårdsdröm

Du behöver inte ha gröna fingrar för att plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK - läs här hur enkelt det är att skapa vackra, harmoniska häckramar med en ny fullvuxen kvalitetshäck från PRIMA FÄRDIG HÄCk.
Færdighæk plantes

Artikel måndag d. 5 juni 2017

5 bra anledningar att välja PRIMA FÄRDIG HÄCK

Fullvuxen HÄCK och privatliv med ett 'klick'. PRIMA FÄRDIG HÄCK låter dig hoppa över de många år av väntetid det tar att odla en fullvuxen kvalitetshäck