Tel. +46 105-835 001

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.6 av 5 stjärnor på Trustpilot

Försäljnings- och leveransvillkor

Hemsidan ägs och drivs av

Møllegårdens Planteskole ApS
CVR-nr: 25707524
Adress: Ravnshøjgyden 6, 5750 Ringe, Danmark
Telefon: +45 65 99 21 95
Mail: [email protected]

Pris och betalning

    • Alla priser är i svenska kronor (SEK) inkl. moms.
    • Vi tar alla VISA-kort och Mastercard (MasterCard, VISA, JCB och UnionPay). Vi använder 3D Secure. 3D Secure har den klara fördelen att det ger webbshoppar ökad säkerhet och minimerar risken för kortmissbruk.
    • Beloppet kommer först att dras från ditt konto när beställningen skickas härifrån.
    • Vi förbehåller oss fel och brister i priser och beskrivningar samt att plantor kan sälja slut.

Leverans

Leveranstiden från beställningsdatum är 6 – 9 vardagar. Plantorna levereras mellan kl. 08.00 och 17.00 (endast på vardagar). Du väljer själv leveransdag när du beställer plantorna i webbutiken. Det kan förekomma att plantorna levereras 2 - 3 vardagar tidigare eller 1 dag senare än beställt. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om leverans ifall växterne levereras tidigt. Vi samarbetar med fraktfirman DSV.

Leverans sker normalt med stor lastbil (semitrailer). Plantorna lastas av med palltruck på fast och stabil mark - som betongplattor eller asfalt. Om underlaget hos dig exempelvis består av ömtåliga plattor, klinkers eller marmor och du är osäker på om de håller för palllyftarens vikt eller kanske tar skada, är du välkommen att kontakta oss. Det är ditt ansvar att göra oss uppmärksamma på detta innan leverans. Såvida inget annat meddelats sätter lastbilsföraren plantorna på den önskade leveransadressen utan kvittering. Du behöver därmed inte vara hemma vid leverans. Om du önskar ett annat leveranssätt, kontakta oss när du beställer i webbutiken.

Var medveten om att transportföretaget följer ett tätt schema, så att du inte kan förvänta dig att få möjlighet att förhandla med dem för att flytta / omdirigera lossningsplatsen såvida inte platsen där de lossar är avgjort fel/förbjuden. Därför, om du har några önsker om en plats som fortfarande uppfyller kravet på en stabil mark, måste detta meddelas i förväg, så kommer transportören att göra sitt bästa för att uppfylla önskan. Anteckna din kommentar i kommentarfältet när du betalar.

 

Frakt

Frakten till fastland och brofasta öar i Sverige omfattas av fraktpriserna på vår hemsida. Våra fraktpriser är beroende av att lastbilsföraren fritt kan planera utkörning av gods på leveransdagen. Därför är det inte möjligt att ange en precis tidpunkt för leverans förrän på själva leveransdagen. Som huvudregel levereras plantorna innan klockan 17.00, men avvikelser kan förekomma.

Till icke brofasta öar ingår leverans till hamnkajen på fastlandet i priset. Vår erfarenhet säger att det oftast är billigast att få plantorna levererade till hamnkajen.

Köp- och reklamationsrätten

Vid köp på internet har du vanligtvis 14 dagars ångerrätt. Plantor är dock förgängliga varor som inte tål att vara uppe ur jorden särskilt länge. Därför är det viktigt att plantorna kontrolleras och planteras omedelbart efter att de mottagits. Om plantorna inte är intakta vid leverans eller vantrivs efter plantering, ber vi dig kontakta oss så snart som möjligt så att vi kan agera snabbt - du gör det enklast genom att mejla oss på [email protected] eller ringa på telefon +45 6599 2195.

Det är också bra om du har möjlighet att skicka en bild av den skadade plantan. Om plantorna inte är intakta levererar vi nya plantor som ersättning eller så annulleras köpet och beloppet betalas tillbaka av Møllegårdens Planteskole. Köplagen föreskriver 24 månad reklamationsrätt. I enlighet med ovanstående förhållande om levande plantor som är förgängliga varor, är det viktigt att snabbt meddela oss om plantan växer oregelbundet eller bristfälligt, gärna med bilder som dokumentation (skickas till [email protected]).

Reklamationsrätt

Vi vill uppmärksamma dig på att reklamationsrätten endast gäller såvida det vid leverans är tal om en tydlig felleverans eller om det finns skador på plantorna som inte orsakats av köparen själv. Vantrivs plantorna till följd av felaktig plantering, vattning eller skötsel gäller inte reklamationsrätten. Planterings- och skötselråden finns på hemsidan och skickas också ut direkt till dig tillsammans med plantorna.

Ångerrätten

Vi erbjuder 14 dagars returrätt på varor köpta på vår webbshop och perioden räknas från den dag du mottar din beställning. Om du önskar returnera, vänligen kontakta oss på [email protected] eller telefon +45 6599 2195 för att arrangera returen. Returnerade varor ska skickas till följande adress:

Møllegårdens Planteskole ApS
Ravnshøjgyden 6
5750 Ringe
Denmark

Varorna ska returneras i originalförpackning och i samma skick som vid mottagandet. Du ansvarar för returfraktkostnaderna, om inte returen beror på ett fel från vår sida. Vid retur bär du själv risken för varorna tills vi på PRIMA FÄRDIG HÄCK/Møllegårdens Planteskole ApS har mottagit dem.

Observera att häckväxter ingår i kategorin lätt förgängliga "Varor som snabbt kan försämras", jfr konsumentverket.se. Detta innebär att du som konsument inte kan returnera växter när de väl har levererats.

Garanti och ersättning

Vi garanterar att alla plantor är livskraftiga och vitala vid leverans. Därför ger vi växtgaranti på alla PRIMA FÄRDIG HÄCK® såvida våra planterings- och skötselråd följs. Skulle det mot förmodan vara så att enskilda PRIMA FÄRDIG HÄCK® vantrivs eller helt dör inom de första tre åren levererar vi nya ersättningsplantor – kostnadsfritt.

Plantornas trivsel är du sedan själv ansvarig för. Det är därför viktigt att komma ihåg att plantor är levande organismer, som ska ses efter, skötas och vattnas, särskilt under den första växtsäsongen.

Grogaranti