Tel. +46 105-835 001

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.8 av 5 stjärnor på Trustpilot

Plantera i vinterkylan

“Kan du plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK under vintermånaderna?” Det korta svaret är ja – och det finns många bra fördelar med det. I den här artikeln hittar du svaret på varför du enkelt kan plantera vår färdighäck vid denna tid på året – även i frostigt väder.

Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

“Kan man plantera i vinter-månaderne?”

Denna fråga får vi ofta när vintervädret rullar in över landet.
Det korta svaret är ja – och det finns många fördelar med det. I den här artikeln hittar du svaret på varför du utan problem kan plantera växter från PRIMA FÄRDIG HÄCK vid den här tiden på året – även i frostväder.

KOM IGÅNG OCH PLANTERA I VINTERKYLAN

En stor fördel med PRIMA FÄRDIG HÄCK® är att du kan plantera den under hela året, också sent på hösten och under hela vintern.
Dock, var medveten om att vår växtgaranti inte täcker frostskador på bredbladig ligusterbuxbomhöstsilverbuskeidegranlagerhägg och tuja om dessa planteras sent på hösten och under vintermånaderna. Dessa växter är känsliga för extrema kyla och kan riskera frostskador.

Under denna årstid är alla våra färdighäckar invintrade. Detta innebär bland annat att du kan få ett växtmässigt försprång om du trotsar kylan och ger dig ut och planterar. Om du planterar på hösten eller under vintern är nämligen plantorna redo att börja växa så fort det blir vår.

Därför uppnår du en större tillväxt än om du hade väntat till våren med att plantera. En annan fördel med att plantera under senhösten eller vintern är att du inte behöver vattna i samband med planteringen, som vi normalt rekommenderar i alla våra växt- och skötselråd som på ett enkelt sätt vägleder dig steg för steg. Du behöver alltså inte ha gröna fingrar för att plantera en PRIMA FÄRDIG HÄCK®.

 

BRA MINNESREGLER

  • PRIMA FÄRDIG HÄCK® tål att utan problem flyttas nu och under november, december, januari, februari och mars eftersom vi i produktionsprocessen förberett rotsystemet på detta
  •  Vid köldgrader kan man plantera så länge det går att gräva i jorden. Den riktiga kylan brukar komma först i januari. Med andra ord har vi perfekt planteringsväder just nu. Först när vi får tjäle i jorden går det inte längre att gräva
  • Så här års har vi i Sverige för det mesta bara köldgrader under natten. I dagen har vi oftast plusgrader vilket gör jorden fin och mjuk att gräva och plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK® i
  • Om våra plantor levereras med en stor jordklump som fyller upp en stor del av det uppgrävda diket blir alltid mycket av den uppgrävda jorden över. Jorden läggs enklast åt sidan när du gräver och används sedan för att täcka plantorna som avslutning

VÄXTGARANTI ÅRET OM

Den lilla PRIMA FÄRDIG HÄCK®-etiketten är ditt bevis för att du har köpt en äkta PRIMA FÄRDIG HÄCK® och att du därmed omfattas av vår växtgaranti. Växtgarantin gäller för alla inköp av PRIMA FÄRDIG HÄCK® under förutsättning att planterings- och skötselråd har följts. Den innebär att vi kostnadsfritt levererar en ersättningsplanta om du upplever att en av dina plantor vantrivs eller dör inom tre året.

KAN JEG ÄNDRA LEVERANSDATUM?

Om du beställt och valt leveransdag för din nya färdighäck (datum bestämmer du själv i leveranskalendern när du betalar) och därefter ser att prognoserna visar köldgrader, flyttar vi bara fram leveransen till en dag samma månad som passar bättre. Du måste dock ge oss besked senast klockan 9.00 på fredagen innan leverans till dig.

Titta på vårt PRIMA FÄRDIG HÄCK® sortiment här och ta del av mer än 40 olika sorters färdighäck.

Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Nyheter

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel fredag d. 5 april 2024

Fördelar och nackdelar med en lagerhägg

Planterende

Artikel onsdag d. 12 april 2023

KOM IHÅG-LISTA

3 saker du ska vara särskilt uppmärksam på före och efter plantering.
Sådan vander du din hæk

Artikel fredag d. 31 mars 2023

Bevattningsguide – lär dig hur du vattnar din häck ordentligt

Vatten är nyckeln till att lyckas med sin färdighäck. Det är viktigt att du är noga med vattningen av din häck de första två åren. Läs här vad du behöver göra för att lyckas med vattningen av din häck.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 februari 2023

Guide för färdighäck

Färdighäck är inte bara färdighäck. I denna artikel kan du läsa tre viktiga och goda räd till, hur du hånar en kvalitetsfärdighäck.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 20 april 2022

Bokhäck – en absolut häckfavorit

Bok är en av de populäraste häckarna i vårt sortiment. Därför upplever vi också att många av de frågor vi får handlar om skötsel och hantering av bok, priset på en bokhäck samt när man kan plantera bokhäcken.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel tisdag d. 4 januari 2022

Ekonomisk vinst vid etablering av PRIMA FÄRDIG HÄCK

CARSTEN KNUDSEN A/S valde att etablera en fullfjädrad färdig häck istället för att plantera de klassiska små tunna häckpinnarna i slutet av projektet. Det gjorde att de sista 7 av 20 exklusiva hyresbostäder byggda i RYNKEBY HUSE hyrdes ut mycket snabbt. Läs här varför
Bøg - fagus sylvatica

Artikel söndag d. 12 december 2021

5 bra anledningar till att du bör välja bok eller avenbok

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg Vinter Premium

Artikel fredag d. 5 oktober 2018

Trädgårdsmästaren rekommenderar – avenbok ‘Vinter Premium’

Avenbok har många fördelar som gör det till ett särskilt populärt val av häck. I den här artikeln ger vi dig 4 bra skäl att välja avenbok.
Færdighæk plantes

Artikel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut din trädgårdsdröm

Du behöver inte ha gröna fingrar för att plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK - läs här hur enkelt det är att skapa vackra, harmoniska häckramar med en ny fullvuxen kvalitetshäck från PRIMA FÄRDIG HÄCk.
Færdighæk plantes

Artikel måndag d. 5 juni 2017

5 bra anledningar att välja PRIMA FÄRDIG HÄCK

Fullvuxen HÄCK och privatliv med ett 'klick'. PRIMA FÄRDIG HÄCK låter dig hoppa över de många år av väntetid det tar att odla en fullvuxen kvalitetshäck