Tel. +46 105-835 001

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjärnor på Trustpilot

Lev ut din trädgårdsdröm

Du behöver inte ha gröna fingrar för att plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK – läs här hur enkelt det är att skapa vackra, harmoniska häckramar med en ny fullvuxen kvalitetshäck från PRIMA FÄRDIG HÄCk.

Færdighæk plantes

Se hur snabbt det är att få en fullvuxen häck

Plantera en HÖG färdighäck på en dag

Så här enkelt är det

Att plantera en PRIMA FÄRDIGHÄCK® går både snabbt och enkelt. Men det finns vissa saker som du ska vara uppmärksam på i planteringsskedet och under den efterföljande passningsperioden. Läs och följ vår plantvägledninng innan du beställer så att du är redo att plantera din färdighäck under höstlovet.

1. Förberedelser

Före leveransen av din nya PRIMA FÄRDIG HÄCK® ska ett dike förberedas. När diket är grävt har du avverkat 80 procent av jobbet. Det är nämligen grävarbetet som tar mest tid. Plantorna ska i jorden senast 48 timmar efter leverans så att de inte torkar ut eller utsätts för påverkan som kan skada plantorna och inverka negativt på etableringen av häcken. En stor fördel med PRIMA FÄRDIG HÄCK® är plantornas låga vikt på cirka 15 kg som gör dem smidiga och lätta för alla att hantera.

2. Grävning

PRIMA FÆRDIG HÆK plantes

Diket ska vara cirka 40 cm brett och 30 cm djupt så att jordklumpen kring PRIMA FÄRDIG HÄCK®-plantan får plats i det. Luckra sedan upp jorden i botten av diket för att säkerställa luftning och dränering. Den lösa jorden gör att nya rötter snabbt kan få fäste så att plantorna växer fort. Täck slutligen över plantornas jordklump med jorden som du grävt ut från diket.

3. Vänd färdighäcken rätt

Häckplantorna har två sidor som inte är klippta och två sidor som klippts under produktionsprocessens gång. Detta beror på att vi klipper och trimmar de båda sidor som ska fungera som häckens fasad efter plantering. Därför är det viktigt att de två oklippta sidorna vänds in mot varandra så att de spretiga grenarna kopplar samman de enskilda häckplantorna och skapar en sammanhängande häckyta.

4. Plantering

færdighæk plantes

Om du har beställt en buskig häcktyp, som liguster, ska du beräkna 2,5 plantor per meter när du placerar dem i diket. För enstammiga häcktyper, som exempelvis bok, rekommenderar vi att du sätter 3 plantor per meter eftersom de är mindre fylliga.

5. Bevattning och ansning

Om du planterar häcken nu, eller under vintermånaderna, är det inte nödvändigt att vattna vid plantering. När häcken väl är i jorden är det en bra idé att ansa den lite i toppen och på sidorna så att den får en fin finish utan spretiga grenar.

6. Passning

Vi rekommenderar att eventuella blommor avlägsnas under första året. Det är också otroligt viktigt att vattna häcken ofta, särskilt under det första året. Under sommartid rekommenderar vi en grundlig vattning var 6:e till 8:e dag om det inte regnat mycket. Tänk på att en ordentlig genomvattning kan kräva hela 10-12 liter vatten per planta. Du ska emellertid inte vattna för mycket eftersom övervattning kan skada plantorna. Du kan med fördel lägga ut en sprinklerslang för att styra och inte minst minska din vattenförbrukning.

7. Beställ

PRIMA FÄRDIG HÄCK® erbjuder 40 olika häcktyper i höjderna 125, 150, 180 och 220 cm. Du kan beställa din nya färdighäck i alla ledande trädgårdscentra och i webbshopen. Du får den levererad ända till trädgården och det är du som väljer leveransdatum.

HÄR kan du titta på hela vårt spännande sortiment av grön färdighäck.

 

Nyheter

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel fredag d. 5 april 2024

Fördelar och nackdelar med en lagerhägg

Planterende

Artikel onsdag d. 12 april 2023

KOM IHÅG-LISTA

3 saker du ska vara särskilt uppmärksam på före och efter plantering.
Sådan vander du din hæk

Artikel fredag d. 31 mars 2023

Bevattningsguide – lär dig hur du vattnar din häck ordentligt

Vatten är nyckeln till att lyckas med sin färdighäck. Det är viktigt att du är noga med vattningen av din häck de första två åren. Läs här vad du behöver göra för att lyckas med vattningen av din häck.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 februari 2023

Guide för färdighäck

Färdighäck är inte bara färdighäck. I denna artikel kan du läsa tre viktiga och goda räd till, hur du hånar en kvalitetsfärdighäck.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plantera i vinterkylan

"Kan du plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK under vintermånaderna?" Det korta svaret är ja - och det finns många bra fördelar med det. I den här artikeln hittar du svaret på varför du enkelt kan plantera vår färdighäck vid denna tid på året - även i frostigt väder.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 20 april 2022

Bokhäck – en absolut häckfavorit

Bok är en av de populäraste häckarna i vårt sortiment. Därför upplever vi också att många av de frågor vi får handlar om skötsel och hantering av bok, priset på en bokhäck samt när man kan plantera bokhäcken.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel tisdag d. 4 januari 2022

Ekonomisk vinst vid etablering av PRIMA FÄRDIG HÄCK

CARSTEN KNUDSEN A/S valde att etablera en fullfjädrad färdig häck istället för att plantera de klassiska små tunna häckpinnarna i slutet av projektet. Det gjorde att de sista 7 av 20 exklusiva hyresbostäder byggda i RYNKEBY HUSE hyrdes ut mycket snabbt. Läs här varför
Bøg - fagus sylvatica

Artikel söndag d. 12 december 2021

5 bra anledningar till att du bör välja bok eller avenbok

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg Vinter Premium

Artikel fredag d. 5 oktober 2018

Trädgårdsmästaren rekommenderar – avenbok ‘Vinter Premium’

Avenbok har många fördelar som gör det till ett särskilt populärt val av häck. I den här artikeln ger vi dig 4 bra skäl att välja avenbok.
Færdighæk plantes

Artikel måndag d. 5 juni 2017

5 bra anledningar att välja PRIMA FÄRDIG HÄCK

Fullvuxen HÄCK och privatliv med ett 'klick'. PRIMA FÄRDIG HÄCK låter dig hoppa över de många år av väntetid det tar att odla en fullvuxen kvalitetshäck