Tel. +46 105-835 001

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.8 av 5 stjärnor på Trustpilot

Rekommenderad planteringstidpunkt

Vilken häck kan jag plantera just nu?

Den frågan får vi ofta och lyckligtvis kommer svaret att göra dig glad, för du har många möjligheter när du beställer färdighäck från oss – du kan nämligen plantera häckplantor från PRIMA FÄRDIG HÄCK nästen året runt. En enkel tumregel är att du kan plantera färdighäck året runt, med undantag för högsommarperioden, eftersom temperaturer över 25 grader inte är bra för plantor vid upptag, transport och etablering. Det innebär att augusti månad normalt sett alltid är utesluten.

Däremot är det fördelaktigt att plantera i regn, frost och snö. De fuktiga och svala förhållandena är optimala för plantorna. Du kan dock inte plantera vid tjäle, eftersom det då inte är möjligt att gräva i jorden. Vinterperioderna på våra breddgrader blir dock sällan så hårda att det blir minusgrader över så pass lång tid att det går tjäle i marken, om man nu inte bor i de riktigt kalla zonerna norröver. Läs mer om alla fördelar med vinterplantering här.

Våra unika produktionsmetoder och rotbeskärning samt det faktum att vi producerar och levererar färdighäck med rotklump möjliggör säkra leveranser med framgångsrik etabliering såväl vår och försommar som höst och vinter.

Här får du en överblick över vilka häcksorter du kan plantera under årets gång*. Dessutom hittar du denna information för samtliga häcktyper i vårt sortiment. Det är bara att kika att under ”Planteringstid” i infofliken på produktsidan.

*Vid höga temperaturer på sommaren finns det risk för att vi bedömer att det är nödvändigt med en leveranspaus, eftersom alltför höga temperaturer kan skada plantorna under transport och plantering. Även under vinterhalvåret kan det bli leveranspaus på grund av tjäle i marken, eftersom vi då inte kan ta upp några plantor. Det händer dock väldigt sällan med tanke på de vilda vintrar vi har nuförtiden.

Månadsöversikt

Januari-juni

Du kan plantera hela vårt sortiment av häckar*.

*Observera att vi inte ger växtgaranti för bredbladig ligusterbuxbomhöstsilverbuskeidegranlagerhägg och tuja vid plantering på senhösten och vintern.

Juli

Du kan plantera hela vårt sortiment av liguster, dessutom förbereder vi några häcksorter för sommarleverans varje år, t ex avenbok, bok och rödbok. Kontakta oss för information om detta på [email protected] eller telefon +45 65992195.

Du kan upptäcka att vi på grund av höga temperaturer anser det nödvändigt att tillfälligt stoppa leveransen, eftersom alltför höga temperaturer kan skada plantorna under transport och plantering.

Augusti

Vi rekommenderar generellt inte plantering i augusti på grund av de höga temperaturerna och den höga avdunstningen på plantorna. Växterna torkar lätt ut under höga temperaturer, vilket försämrar deras växtförhållanden.

September

Du kan plantera alla liguster-, lagerhägg-, idegran- och tujasorter från mitten av september.

Oktober-december

Du kan plantera hela vårt häckningssortiment* Vi rekommenderar att japansk lärk planteras från början av november.

Är du nervös för att plantera i vinterkylan? Du kan läsa vår artikel om fördelarna med att plantera i minusgrader här.

*Observera att vi inte ger växtgaranti för bredbladig ligusterbuxbomhöstsilverbuskeidegranlagerhägg och tuja vid plantering på senhösten och vintern.

1-2-3 Färdighäck på väg till dig

Det går snabbt och enkelt att beställa en färdighäck hos oss. Under 30 år har vi utvecklat och förfinat vårt koncept så att alla kan lyckas plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK.

Välj en färdighäck ur sortimentet, välj leveransdatum och gräv ett planteringsdike som är 40 cm brett och 30 cm djupt

- då är du redan 90% i mål.

vaelg-din-haek 01

01 Välj häcktyp

Vi har gjort det enkelt för dig att hitta den häck som passar dina önskemål bäst. Använd vår häckguide.

Levering af PRIMA FÆRDIG HÆK 02

02 Leverans

Vi levererar häcken direkt till angiven adress. Du väljer själv önskat leveransdatum vid beställning. Leveranstiden är 6 - 9 vardagar.

Hækplanter ikon 03

03 Plantera

Tack vare en utförlig planteringsanvisning är jobbet enkelt. 1-2-3 så har du skapat avskärmning, lä och en härlig atmosfär.