Tel. +46 105-835 001

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjärnor på Trustpilot

Bøg - fagus sylvatica

Läs om våra kategorier

Utforska vårt utbud av häcktyper, allt från den täta och exklusiva PRIMA FÄRDIG HÄCK®  till den buskiga och biologiska PRIMA FÄRDIG VILDHÄCK®. Vi erbjuder också HERKULES HÄCK® för dig som kan vänta några år på att få en tät häck. Våra fylliga buskar ger en alternativ lösning för att ge din trädgård blommande karaktär. Och med vårt urval av andra häcksortiment från utvalda leverantörer är du säker på häckväxter av hög kvalitet. Under de olika häckkategorierna hittar du också en översikt över vilka häcktyper du kan välja mellan i de olika kvaliteterna.

PRIMA FÄRDIG HÄCK®

Letar du efter täta och exklusiva häckväxter? Då rekommenderar vi att du utforskar vårt utbud av PRIMA FÄRDIG HÄCK®. PRIMA FÄRDIG HÄCK® säkerställer dig omedelbar avskildhet från dag ett, eftersom du får en tät häck på önskad höjd. Den tät och fylliga PRIMA FÄRDIG HÄCK® finns i många olika höjder från 100 cm till 220 cm, bl. a sorter som bok och liguster. Tätheten och kvaliteten av PRIMA FÄRDIG HÄCK® har standardiserats genom forskning i samarbete med adjungeret Professor i parkteknologi vid Københavns Universitet, Palle Kristoffersen, vilket säkerställer högsta kvalitet och täthet för dig som kund. På alla våra färdighäckar i denna kategori hittar du en etikett märkt på växten.

PRIMA FÄRDIG HÄCK - med topp

Är du ute efter en färdighäck där toppen inte är klippt, då rekommenderar vi att du tittar på vår PRIMA FÄRDIG HÄCK med topp. Det är precis som vår täta och voluminösa PRIMA FÄRDIG HÄCK, men med en liten skillnad – toppen av stammen är inte klippt. PRIMA FÄRDIG HÄCK med topp är för dig som vill ha en genomgående stamtopp och vill att häcken ska växa sig högre än den är vid leverans. Naturligtvis håller vi fortfarande samma pålitliga kvalitet som alltid.

HERKULES HÄCK®

HERKULES HÄCK® är en ’nästan’ färdighäck. Om du har mer tid och kan vänta i cirka två år på en tät och fyllig häck, bör du ta en titt på vårt urval av HERKULES HÄCK®. HERKULES HÄCK® och PRIMA FÄRDIG HÄCK® växer sida vid sida i den fynska jorden, men HERKULES HÄCK® uppfyller inte de stränga kvalitetskraven som krävs för att klassificeras som PRIMA FÄRDIG HÄCK®. När du funderar på om du behöver en HERKULES HÄCK® eller PRIMA FÄRDIG HÄCK®, bör du således avväga om du behöver en tät och skärmande häck omedelbart eller om du kan vänta några år tills häcken växer sig riktigt tät. Om du har två års väntetid kan du med HERKULES HÄCK® säkra dig en tät och väletablerad häck.

Läs mer om skillnaden mellan PRIMA FÄRDIG HÄCK och HERKULES HÄCK.

PRIMA FÄRDIG VILDHÄCK

Om du önskar en mer vild och fyllig uttryck, då är vårt urval av PRIMA FÄRDIG VILDHÄCK® definitivt något för dig. PRIMA FÄRDIG VILDHÄCK® är designad för att växa vilt och buskigt, vilket ger en mer organisk atmosfär i din trädgård. Vildhäcken kräver inte lika mycket underhåll och klippning som PRIMA FÄRDIG HÄCK® och andra färdighäck. I motsats till den vältrimmade kvalitetsuttrycket du får med en PRIMA FÄRDIG HÄCK®, kan du med en vildhäck skapa en häck som kan stå oklippt och blomstra. PRIMA FÄRDIG VILDHÄCK® skapar en naturlig livsmiljö för olika djurarter som fåglar och insekter, och bidrar därmed till att öka biodiversiteten.

Fylliga buskar

Om du letar efter en vacker lösning för att lägga till avskärmning och liv i din trädgård, kan du med fördel titta på vårt utbud av fylliga buskar till din trädgård. Till skillnad från PRIMA FÄRDIG HÄCK®, är våra fylliga buskar inte klippta och kan stå ensamma. De fylliga buskarna kräver inte samma underhåll som den klippta PRIMA FÄRDIG HÄCK®, vilket gör dem idealiska för att skapa mysiga och blomstrande miljöer i din trädgård. Fylliga buskar har många användningsområden, du kan plantera dem ensamma, använda dem som häck eller på det sätt som passar bäst in i ditt trädgårdsliv. En väsentlig skillnad i produktionen mellan våra fylliga buskar och PRIMA FÄRDIG HÄCK® är att de behandlas annorlunda vid klippning. Solitärbuskar klipps för att uppnå en tät grenstruktur, men klipps för att ha en mer buskliknande form, i motsats till PRIMA FÄRDIG HÄCK® som klipps för att bilda en tät och jämn häck.

Andre / Annat häcksortiment

Våra "andra" häckar levereras från etablerade, speciellt utvalda kvalitetsleverantörer. Med denna färdighäck får du också en kvalitetsprodukt som uppfyller de krav vi ställer på våra leverantörer. Det långvariga samarbetet med våra utvalda leverantörer har gjort det möjligt för oss att säkerställa stabila leveranser. Vi kontrollerar noggrant kvaliteten på växterna och ser sedan till att de kommer säkert fram till dig som kund. Denna färdighäck ingår inte i vårt sortiment av PRIMA FÄRDIG HÄCK®, som vi själva producerar på Fyn, utan är av en särskilt utvald och rekommenderad kvalitet. Om du inte ser den storlek och höjd du behöver på vår webbshop kan du alltid kontakta vårt försäljningsteam så undersöker vi möjligheterna för dig.