Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.6 av 5 stjärnor på Trustpilot

Djävulbuske – få ett fantastiskt färgspel i trädgården

Djävulsbuskar är en tålig häcktyp med god tillväxthastighet. Det är det perfekta valet för dig som vill plantera en buske som inte kräver för mycket underhåll och som ger ett stort färgspel i trädgården.
Diabolo

Blommande buskar i trädgården

Djävulsbusken ger trädgården ett vackert uttryck och färgspel, eftersom trädgården ofta präglas av mycket gröna nyanser. De mörka tonerna skapar trivsel och atmosfär i trädgården, antingen som enskilda buskar eller som inramning eller vindskydd vid exempelvis terrassen. Du kan köpa “Diabolo” djävulsbuske hos oss. Buskar är till för dig som vill ha ett naturligare och vildare uttryck än vad som uppnås med klippta, slankare och mer upprätta färdighäckar. Buskar ställer inte så stora krav på underhåll, eftersom de sköter sig själva i högre grad och inte behöver klippas så ofta eftersom man gärna vill ha en lite fylligare, mysigare och vildare look.

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ en färgkavalkad som saknar motstycke

Djävulsbusken är känd för sina mörkt burgundyfärgade blad som verkligen lever upp till häckens djävulska och spanskinspirerade namn ”Diabolo”. Bladen är runda och intensiva i färgen, vilket ger trädgården ett fint färgspel. “Diabolo” får röda knoppställningar som slår ut i juni till vackra rosa blommor. Den behåller sina vackra bourgognefärgade blad tills löven faller i november. Redan i april kommer det blad på denna lövfällande häcktyp. Det innebär att du får glädje av den fantastiska färgkavalkaden under de flesta av årets månader i trädgården.

Vi upplever att allt fler väljer bort de mer klassiska häckvalen som bok och liguster, och istället väljer en häcktyp med mer färg och blommor för att få in lite nytänk vid trädgårdsanläggning och häckprojekt. Och visst är det kul med något som skiljer sig från de mer klassiska valen. Om du planterar en djävulsbuske i trädgården får du alltså ett unikt resultat som bryter av och ger värme till trädgårdens i övrigt ofta väldigt gröna uttryck. Samtidigt har det även blivit ett ökat fokus på att välja en häcktyp som insekterna kan njuta av. Djävulsbusken är en dröm för den biologiska mångfalden och därför ett bra val för naturen.

 

Djävulsbuske – tålig och robust

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ är en härdig och robust häcktyp som inte ställer några större krav på växtplatsen, förutom bra och frisk jord. Dessutom är det en riktigt frisk växt, eftersom den är så härdig och både vinter- och vindtålig. Det är samtidigt en växt som tål salt både i luften och i jorden, vilket gör den särskilt lämplig om du ska plantera nära vattnet i exempelvis sommarstugeområden.

Samtidigt är det en häcktyp med enorm fyllighet, eftersom häcken har många blad som sitter tätt intill de många grenarna. Den upprättväxande och täta grenstrukturen täcker hela vägen ända från botten av plantan. Det säkerställer att du får en häck eller buske som garanterat skyddar trädgården från förbipasserande i villakvarteret eller hos grannen.

Hur mycket växer Diabolo?

Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’ är en häcktyp med god tillväxt. Det är alltid svårt att uppskatta hur snabbt en häck växer. Det beror nämligen på om du ser till att ha rätt förutsättningar i förhållande till jordförhållanden, gödning och bevattning, men baserat på vår 30-åriga häckerfarenhet kan du förvänta dig nedanstående.

Om en djävulsbuske har rätt förutsättningar kommer den att växa cirka 25 cm om året. Du bör dock vara medveten om att den – precis som alla andra häcktyper – växer mindre under det första året eftersom den då använder sin energi för att etablera sig och vänja sig vid sin nya växtplats. Det första året kommer växten att ha en tillväxt på cirka 10 cm. Om en djävulsbusken ‘Diabolo’ får rätt förutsättningar kan den bli upp till 3 meter hög och 3 meter bred.

 

Därför är djävulsbusken ett bra val

  • Djävulsbusken ställer få krav på växtkunskap och placering.
  • Den trivs i sol och skugga.
  • Den trivs i sandig jord, lerjord och salthaltig jord.
  • Den tål såväl stadsluft som salt luft.
  • Det är en av de häcktyper som är mest sjukdomsfri.
  • Tål att planteras i zon 1-5
  • Djävulsbusken kräver lite underhåll – som buske behöver du inte beskära den.

Om djävulsbuske känns som växten du letat efter, hittar du direktlänken till plantorna nedan.

Beställ ‘Diabolo’ som buskar

Så här beställer du

Det går snabbt och enkelt att beställa hos oss. Tack vare vår korta leveranstid och danska produktion kan häcken levereras redan inom tre dagar. Vid utcheckningen bestämmer du dock själv vilket leveransdatum som passar dig bäst. Allt du behöver göra är att:

  • ange önskat antal meter.
  • lägga plantorna i varukorgen.
  • välja önskad leveransdag vid beställning och vips är du ett steg närmare en snygg djävulsbuske i trädgården.

Sedan är det bara att förbereda planteringsdiket så att du kan plantera plantorna så snart som möjligt efter leverans. Du hittar vår växtguide i textformat här. Du kan även ta en titt på vår YouTube-kanal där vi demonstrerar hur planteringen går till och visar hur smidigt allt är med vårt koncept.

Beställ djävulsbuske här

 

Nyheter

Kirsebærlaurbær Etna plantet

Artikel fredag d. 5 april 2024

Fördelar och nackdelar med en lagerhägg

Planterende

Artikel onsdag d. 12 april 2023

KOM IHÅG-LISTA

3 saker du ska vara särskilt uppmärksam på före och efter plantering.
Sådan vander du din hæk

Artikel fredag d. 31 mars 2023

Bevattningsguide – lär dig hur du vattnar din häck ordentligt

Vatten är nyckeln till att lyckas med sin färdighäck. Det är viktigt att du är noga med vattningen av din häck de första två åren. Läs här vad du behöver göra för att lyckas med vattningen av din häck.
Cecilie-bøg-150cm(1000×787)

Artikel onsdag d. 22 februari 2023

Guide för färdighäck

Färdighäck är inte bara färdighäck. I denna artikel kan du läsa tre viktiga och goda räd till, hur du hånar en kvalitetsfärdighäck.
Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plantera i vinterkylan

"Kan du plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK under vintermånaderna?" Det korta svaret är ja - och det finns många bra fördelar med det. I den här artikeln hittar du svaret på varför du enkelt kan plantera vår färdighäck vid denna tid på året - även i frostigt väder.
Cecilie-bøg-150cm(700×550)

Artikel onsdag d. 20 april 2022

Bokhäck – en absolut häckfavorit

Bok är en av de populäraste häckarna i vårt sortiment. Därför upplever vi också att många av de frågor vi får handlar om skötsel och hantering av bok, priset på en bokhäck samt när man kan plantera bokhäcken.
Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel tisdag d. 4 januari 2022

Ekonomisk vinst vid etablering av PRIMA FÄRDIG HÄCK

CARSTEN KNUDSEN A/S valde att etablera en fullfjädrad färdig häck istället för att plantera de klassiska små tunna häckpinnarna i slutet av projektet. Det gjorde att de sista 7 av 20 exklusiva hyresbostäder byggda i RYNKEBY HUSE hyrdes ut mycket snabbt. Läs här varför
Bøg - fagus sylvatica

Artikel söndag d. 12 december 2021

5 bra anledningar till att du bör välja bok eller avenbok

Bøg og avnbøg har mange fordele, som gør dem til særlig populære hækvalg i de danske haver. Vi giver dig i denne artikel 5 gode grunde til at vælge avnbøg eller bøg.
Avnbøg Vinter Premium

Artikel fredag d. 5 oktober 2018

Trädgårdsmästaren rekommenderar – avenbok ‘Vinter Premium’

Avenbok har många fördelar som gör det till ett särskilt populärt val av häck. I den här artikeln ger vi dig 4 bra skäl att välja avenbok.
Færdighæk plantes

Artikel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut din trädgårdsdröm

Du behöver inte ha gröna fingrar för att plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK - läs här hur enkelt det är att skapa vackra, harmoniska häckramar med en ny fullvuxen kvalitetshäck från PRIMA FÄRDIG HÄCk.