Tlf. +45 6599 2195

Full Star Full Star Full Star Full Star Half Star 4.7 av 5 stjärnor på Trustpilot

Den populära smällspirea ’Diabolo’

Trenden är tydlig: smällspirea Diabolo har tillsammans med blodbok blivit ett allt mer populärt häckalternativ. Att den ökar i popularitet beror till stor del på dess karakteristiskt mörka och vackra bordeauxfärgade bladverk som håller sig fint ända fram till vintern

Blærespiræa Diabolo

Trädgårdstransformation på en dag med ' Diabolo'

Få en djävulskt fin färgupplevelse i trädgården

VACKER BOURGOGNE-FÄRGAD FÄRDIGHÄCK

Physocarpus opulifolius Diabolo

Smällspirea ‘Diabolo’ är en unik och vacker färdighäck som vinner mer och mer mark i de danska trädgårdarna. Den ökande populariteten beror framför allt på häckens karaktäristiska mörka och vackra bourgogne-färgade blad, men också på häckens härdiga natur som garanterar dig ett enkelt liv med din nyinköpta färdighäck eftersom den är så anspråkslös. Häcken stortrivs praktiskt taget i alla jord- och väderförhållanden och är otroligt lätt att lyckas med. De vackra, mörka bladen behåller färgen fram till vintern, och därmed får du en lång och intensiv färgupplevelse i trädgården.

I filmerna nedan kan du höra både ägaren och trädgårdsmästaren Lars Strarup berätta om häckens alla unika fördelar och träffa vår växtälskande marknadsföringsansvarige Stine, som berättar mer om den trend vi upplever i Skandinavien just nu. Vi märker nämligen att människor blir allt modigare i sina häckval och väljer blommor, färger och unika egenskaper, och alltså inte bara de vackra häckklassikerna bok och liguster. Smällspirea ’Diabolo’ kännetecknas av ett mycket gott och tätt växtsätt ända ner från häckens botten. Därför får du en färdighäck som garanterat stänger ute nyfikna blickar från grannen eller förbipasserande i villaområdet.

Få avskildhet och privatliv utan väntetid

Häcken får fina, röda romantiska knoppställningar som blir vita blommor som slår ut i juni. ’Diabolo’ är anspråkslös, enkel och robust, vilket bland annat innebär att den trivs både i sol, skugga, sandig jord, lerig jord, salthaltig jord, salthaltig luft, stadsluft och tål korta torkperioder. Som du hör är listan lång när det gäller denna häcks positiva egenskaper. Med andra ord behöver du alltså inte ha gröna fingrar för att lyckas med en färdighäck av Smällspirera ’Diabolo’. Häcken ställer mycket få krav på odlingskunskap och placering.

Smällspirea ’Diabolo’ ger således en superenkel växtupplevelse som garanterat ger en glad och sprudlande häck i trädgården. Dessutom är den här typen av häck sjukdomsfri, vilket också är en bra fördel – den ger helt enkelt inte några problem.

Smällspirea kommer från Mellanöstern och häcken kan bli cirka 3 meter hög om du vill ha en mycket hög avskärmning. Häckens grenar är upprätta och fylliga. Bladen är runda och intensiva i färgen, vilket ger trädgården ett fint färgspel. Redan i april kommer det blad på denna lövfällande häcktyp och den behåller sina blad ända fram till november, så att du i stort sett får avskildhet och avskärmning året runt.

 

En mycket frisk och stark färdighäck

  • Smällspirea ’Diabolo’ hör till de tåligaste färdighäckarna.
  • Häcken trivs både i skugga, sol, stad, salthaltig luft och jord och vind.
  • Den kan planteras i både tung lerjord och lättare sandblandad jord.
  • Sjukdomar ochskadedjur är inget problem för smällspirea – den drabbas inte.
  • Smällspirea ’Diabolo’ är en utvald sort med mycket mörka blad, men det finns också sorter med gröna och gula blad.
  • De karaktäristiska mörka och vackra bourgogne-färgade bladen behåller denna färg fram till vintern.
  • Färdighäcken får romantiska röda knoppställningar och vackra vita blommor som slår ut i juni.

Få unika färgkontraster och blommor i trädgården

Häcken får vackra blommor varje år och i skottspetsarna bildas små grupper av skirt rosa blommor som ger en fantastisk kontrast till det mörka bladet. Blomningen sker i juni och de mycket dekorativa blommorna håller länge. När häcken ska klippas behöver du inte ta hänsyn till nästa års blomning, för hos smällspirea bildas blomknopparna först på innevarande års skott.

Har du blivit nyfiken på smällspirea ‘Diabolo’? Dy hittar pris och vår meterkalkylator här.

 

Nyheter

Planterende

Artikel onsdag d. 12 april 2023

KOM IHÅG-LISTA

3 saker du ska vara särskilt uppmärksam på före och efter plantering.

Sådan vander du din hæk

Artikel fredag d. 31 mars 2023

Bevattningsguide – lär dig hur du vattnar din häck ordentligt

Vatten är nyckeln till att lyckas med sin färdighäck. Det är viktigt att du är noga med vattningen av din häck de första två åren. Läs här vad du behöver göra för att lyckas med vattningen av din häck.

bøgehæk PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel onsdag d. 22 februari 2023

Guide för färdighäck

Färdighäck är inte bara färdighäck. I denna artikel kan du läsa tre viktiga och goda räd till, hur du hånar en kvalitetsfärdighäck.

Ekspedition af PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel torsdag d. 17 november 2022

Plantera i vinterkylan

“Kan du plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK under vintermånaderna?” Det korta svaret är ja – och det finns många bra fördelar med det. I den här artikeln hittar du svaret på varför du enkelt kan plantera vår färdighäck vid denna tid på året – även i frostigt väder.

Diabolo

Artikel torsdag d. 10 mars 2022

Djävulbuske – få ett fantastiskt färgspel i trädgården

Djävulsbuskar är en tålig häcktyp med god tillväxthastighet. Det är det perfekta valet för dig som vill plantera en buske som inte kräver för mycket underhåll och som ger ett stort färgspel i trädgården.

Bøg - fagus sylvatica

Artikel torsdag d. 20 januari 2022

Bokhäck – en absolut häckfavorit

Bok är en av de populäraste häckarna i vårt sortiment. Därför upplever vi också att många av de frågor vi får handlar om skötsel och hantering av bok, priset på en bokhäck samt när man kan plantera bokhäcken.

Carsten Knudsen Rynkeby Huse bøg PRIMA FÆRDIG HÆK

Artikel tisdag d. 4 januari 2022

Ekonomisk vinst vid etablering av PRIMA FÄRDIG HÄCK

CARSTEN KNUDSEN A/S valde att etablera en fullfjädrad färdig häck istället för att plantera de klassiska små tunna häckpinnarna i slutet av projektet. Det gjorde att de sista 7 av 20 exklusiva hyresbostäder byggda i RYNKEBY HUSE hyrdes ut mycket snabbt. Läs här varför

Avnbøg Vinter Premium

Artikel fredag d. 5 oktober 2018

Trädgårdsmästaren rekommenderar – avenbok ‘Vinter Premium’

Avenbok har många fördelar som gör det till ett särskilt populärt val av häck. I den här artikeln ger vi dig 4 bra skäl att välja avenbok.

Færdighæk plantes

Artikel onsdag d. 11 oktober 2017

Lev ut din trädgårdsdröm

Du behöver inte ha gröna fingrar för att plantera PRIMA FÄRDIG HÄCK – läs här hur enkelt det är att skapa vackra, harmoniska häckramar med en ny fullvuxen kvalitetshäck från PRIMA FÄRDIG HÄCk.

Færdighæk plantes

Artikel måndag d. 5 juni 2017

5 bra anledningar att välja PRIMA FÄRDIG HÄCK

Fullvuxen HÄCK och privatliv med ett ‘klick’. PRIMA FÄRDIG HÄCK låter dig hoppa över de många år av väntetid det tar att odla en fullvuxen kvalitetshäck